Vyhlášení ankety Král cyklistiky 2022


V úterý 14. února 2023 bude v Kongresovém sále PVA EXPO PRAHA Letňany od 20:15 hod. v přímém přenosu na kanálu ČT Sport vyhlášen Král cyklistiky za rok 2022. Jedná se již o 58. ročník prestižní ankety Českého svazu cyklistiky.

Král cyklistiky je anketa o nejlepšího českého cyklistu, vyhlašována Českým svazem cyklistiky ve spolupráci se odbornou veřejností zastoupenou především sportovními novináři. Koná se již od roku 1965. Cyklisté tehdy vyhlásili svého krále jako první u nás, ostatní sportovní odvětví se přidala až později. Historicky prvním vítězem ankety se stal silniční cyklista a později úspěšný trenér či organizátor závodů Pavel Doležel, nejúspěšnějšími cyklisty v historii jsou bratři Pospíšilové, kteří zvítězili osmkrát, šestkrát dominoval Ján Svorada a např. čtyřikrát zvítězil hvězdný biker Jaroslav Kulhavý.

Česká cyklistika získala v roce 2022 na mezinárodní úrovni řadu titulů i medailí, takže hlasující z řad ČSC i zástupců médií měli opravdu z čeho vybírat. Iveta Miculyčová se stala mistryní Evropy ve Freestyle BMX a na MS obsadila 3. místo, Mathias Vacek v kategorii do 23 let na silničním MS i ME vybojoval stříbro a mladí dráhaři dovezli z mezinárodních šampionátů 20 cenných kovů. A tím výčet medailí zdaleka nekončí.

Večerem budeme provázet osvědčený komentátor ČT Sport Tomáš Jílek.

V anketě Král cyklistiky budou vyhlášeni vítězové za jednotlivé disciplíny: silnice, dráha, MTB, BMX, cyklokros, sálová cyklistika, dále nejlepší handicapovaní cyklisté, nejlepší junioři a na závěr i absolutní vítěz, Král cyklistiky za rok 2022. Jedna z osobností české cyklistiky bude rovněž uvedena do Síně slávy.

Hlavními partnery večera jsou společnost Sazka a.s. a generální partner Českého svazu cyklistiky společnost ŠKODA AUTO a.s.






Více
Nejbližší konané akce
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: ?

* - povinné údaje